Golv & Mattor

PVC-golv | Typer av PVC-| PVC-plattor | | Fördelar och nackdelar med PVC-golv

PVC-golv eller PVC Vinylgolv är inget annat än en alternativ term som används vinylgolv. PVC avser polyvinylklorid, vilket är det material som används för att göra vinylgolv. Således kallas det ofta polyvinylgolv eller helt enkelt vinylgolv, den vanligaste termen för just denna golvbeläggning.

Vinylgolv är ett syntetiskt golvmaterial som är hållbart, billigt och enkelt att installera.

 Typerna av PVC Vinylgolv

  • Plåt PVC Vinyl Golv
  • PVC Vinyl Sammansättning Kakel

Plåt PVC Vinylgolv kommer vanligtvis i stora, kontinuerliga, flexibla ark. Varierande från vinylgolvplattor, vinylplåtgolv är väl ogenomträngligt för vatten, som kommer i hårda plattor och vinylplankor, tillsammans med sammankopplade remsor.

Vinylgolv används i stor utsträckning eftersom det är vattenogenomträngligt, ganska hållbart, flexibelt att rymma och isolera, lätt att installera, tillgängligt med en mängd olika utseende och billigt.

Specialtryckta vinylark golv kan kosta mer än en storleksordning om de beställs kommersiellt.

De tre grundläggande kategorierna av vinylplåtgolv är homogena, inlägg och skiktade komposit.

Vinylgolv varierar i tillverkningsprocessen och polyvinylkloridhalten. Komposittillverkningen börjar med ett fibröst underlag.

Vinyl och mjukgörare används för att belägga arket. Därefter trycks arket och eventuellt präglas.

Ytterligare ombeläggning görs med ett eller flera skyddande slitskikt, vars topp kan vara polyuretan för att undvika vaxning.

Funktioner av plåt PVC vinylgolv

Eftersom det inte tillåter vatten att passera, är plåtgolv lämpligt för kök och badrum. Vissa typer kan användas i våtrum.

Eftersom dess skumunderlag med slutna celler kan vändas kan flexibilitetsprofilen för ett fjädrat prestationsgolv ges som är lämpligt för sport- eller dansgolv.

Detta kan skapa ett permanent eller portabelt dansgolv som kan placeras på problematiska ytor som betong.

PVC Vinyl composition tile (VCT) is a finished flooring material that is mainly used in commercial and institutional applications.

I kommersiella applikationer vaxas och buffras vissa plattor vanligtvis med speciella material och utrustning.

Modern vinylgolvplatta väljs ofta för högtrafikerade områden på grund av dess låga kostnad, hållbarhet och enkla underhåll.

Fördelar med PVC-golv

Följande är vinylgolv fördelarna,

Lätt att installera: vinylgolv är väldigt enkelt att installera eftersom det helt enkelt fästs på golvet. Den kan fixeras på betong, trä eller något annat bottengolv med hjälp av gummibaserade lim och finns även i skal- och sticktyper.

Mångsidig: Vare sig det är storlek, form, mönster eller tryck, vinyl är extremt mångsidig och kan anpassas efter den design du väljer.

Kostnadseffektivt: Eftersom vinyl är mångsidigt i utbudet av tillgängliga mönster och mönster är det mycket billigare än andra golvtyper som är särskilt fördelaktiga om du vill att det ska efterlikna dyra golvmaterial.

Lågt underhåll: vinylgolv är lätt att underhålla och regelbunden omfattande och fuktig moppning är viktigt för att hålla alla vinylgolv rena och i gott skick.

Hållbar: Vinyl, en gång polerad eller laminerad med flytande emulsion, är väl skyddad och motståndskraftig mot slitage på grund av normal trafik eller kemikalier som milda syror, alkalier, tvålar, tvättmedel etc.

Fuktmotstånd: vinylgolv har en icke-porös yta vilket gör den helt vattentät. Av denna anledning kan den användas var som helst i huset.

Komfort: Dess mjuka och flexibla natur gör det till ett bra arbetsgolv att stå på och röra sig på. Det ger också tillräcklig friktion vilket gör det olycksfritt.

Nackdelar med PVC-golv

Följande är PVC Vinyl Golv Nackdelar,

Miljöpåverkan: Vinyl tillverkas av petroleum som är en icke-förnybar källa och anses inte vara miljövänlig på grund av de kemikalier och föroreningar som produceras vid tillverkningen.

Slitage över tid: Medan golvet är mycket skyddat på grund av laminat, börjar tecken på övertidsslitage dyka upp som veck i hörn, bleka färger på grund av exponering för solljus och repor etc. Till skillnad från trä kan vinylgolv inte förekomma. En ny finish applicerades.

Svårighet att reparera: Om vinylen är hållbar, om den är skadad är det svårt att fixa eftersom hela arket måste bytas ut. En vinylplatta eller planka kan tas bort och en ny installeras, men ett ark måste lappas eller bytas ut.