Parafon Buller Solid / Solid Wall

Parafon Buller Solid är en effektiv och slagtålig ljudabsorbent för tak och väggar i miljöer med lägre estetiska krav då vissa ojämnheter och färgvariationer förekommer på produkten. Parafon Buller Solid har förstärkt yta av glasfiberväv som kan stå emot slag och omild behandling och lämpar sig för t.ex. uppvärmda källarutrymmen, industrilokaler, idrottshallar. Parafon Buller Solid har en kärna av obrännbar stenull som håller sig formstabil även vid mycket höga temperaturer i händelse av brand och har i övrigt stenullen goda klimategenskaper.
Ladda ner produktdatablad

Beställ Offert:

Skicka in storleken och genomföringarna på ert projekt och vi återkommer med paket åt er.

Brand

Användningsområden

, , ,

Färg

Vit

Modulstorlek (mm)

1200×1200, 1200×600, 1800×600

Tjocklek

50 mm

Ljudabsorptions Klass

A

Fördelar

Miljövänligt

Akustiken i rummet påverkar oss människor på många olika sätt. Hos Parafon ägnar vi varje
dag åt att ge dig förutsättningar att skapa en behaglig ljudmiljö. Vi tillverkar ljudabsorbenter av stenull, ett naturligt hållbart och brandsäkert material, och erbjuder ett brett sortiment av ljudabsorbenter, undertak och vägglösningar för de flesta typer av utrymmen.

Idag byggs många miljöer som samlar stora mängder människor och som har en mycket varierande palett av verksamheter. Denna typ av miljöer, t.ex hallar, arenor och lekland, uppvisar särskilt stora utmaningar när det gäller ljudmiljö.

I stora utrymmen med hög takhöjd krävs generellt effektiva ljudabsorbenter i taket, men även ljudabsorbenter på väggarna, för att skapa en godtagbar ljudmiljö oavsett typ av verksamhet. Har man dessutom en miljö där många människor ska vistas, föra samtal och/eller arbeta koncentrerat är effektiv ljudabsorption ännu viktigare.

Parafon Buller – en enkel och kostnadseffektiv lösning

Vi har under många år levererat en produktfamilj som heter Parafon Buller. Det är en enkel men mycket effektiv ljudabsorbent som har blivit
en klassiker. Tack vare den råa, tuffa designen lämpar sig Buller-familjen speciellt för:
• Tuffa ljudkrav – stora höga lokaler med stora akustiska utmaningar.

• Tuffa miljöer – bullrig verksamhet, fukt, slag och slitage.

• Tuffa brandkrav – brandsäkra produkter för utrymmen där brandfarliga aktiviteter kan förekomma eller där många människor kan vistas samtidigt.

• Snabb, enkel och kostnadseffektiv installation.

På följande sidor kan du läsa om ett antal olika case där Parafon Buller hjälpt till att skapa ljud av oväsen.