Parafon Buller Solid / Solid Wall

Parafon Buller Solid är en effektiv och slagtålig ljudabsorbent för tak och väggar i miljöer med lägre estetiska krav då vissa ojämnheter och färgvariationer förekommer på produkten. Parafon Buller Solid har förstärkt yta av glasfiberväv som kan stå emot slag och omild behandling och lämpar sig för t.ex. uppvärmda källarutrymmen, industrilokaler, idrottshallar. Parafon Buller Solid har en kärna av obrännbar stenull som håller sig formstabil även vid mycket höga temperaturer i händelse av brand och har i övrigt stenullen goda klimategenskaper.
Ladda ner produktdatablad

Beställ Offert:

Skicka in storleken och genomföringarna på ert projekt och vi återkommer med paket åt er.

Brand

Användningsområden

, , ,

Färg

Vit

Modulstorlek (mm)

1200×1200, 1200×600, 1800×600

Tjocklek

50 mm

Ljudabsorptions Klass

A

Fördelar

Miljövänligt

Akustiken i rummet påverkar oss människor på många olika sätt. Hos Parafon ägnar vi varje
dag åt att ge dig förutsättningar att skapa en behaglig ljudmiljö. Vi tillverkar ljudabsorbenter av stenull, ett naturligt hållbart och brandsäkert material, och erbjuder ett brett sortiment av ljudabsorbenter, undertak och vägglösningar för de flesta typer av utrymmen.

Idag byggs många miljöer som samlar stora mängder människor och som har en mycket varierande palett av verksamheter. Denna typ av miljöer, t.ex hallar, arenor och lekland, uppvisar särskilt stora utmaningar när det gäller ljudmiljö.

I stora utrymmen med hög takhöjd krävs generellt effektiva ljudabsorbenter i taket, men även ljudabsorbenter på väggarna, för att skapa en godtagbar ljudmiljö oavsett typ av verksamhet. Har man dessutom en miljö där många människor ska vistas, föra samtal och/eller arbeta koncentrerat är effektiv ljudabsorption ännu viktigare.

Parafon Buller – en enkel och kostnadseffektiv lösning

Vi har under många år levererat en produktfamilj som heter Parafon Buller. Det är en enkel men mycket effektiv ljudabsorbent som har blivit
en klassiker. Tack vare den råa, tuffa designen lämpar sig Buller-familjen speciellt för:
• Tuffa ljudkrav – stora höga lokaler med stora akustiska utmaningar.

• Tuffa miljöer – bullrig verksamhet, fukt, slag och slitage.

• Tuffa brandkrav – brandsäkra produkter för utrymmen där brandfarliga aktiviteter kan förekomma eller där många människor kan vistas samtidigt.

• Snabb, enkel och kostnadseffektiv installation.

På följande sidor kan du läsa om ett antal olika case där Parafon Buller hjälpt till att skapa ljud av oväsen.

På Parafon hjälper vi kunder att skapa interiörer med utmärkt akustik, som skapar komfort för människor och enkelt kan implementeras i olika projekt. Det gör vi med hjälp av akustiska undertak och väggabsorbenter i stenull. Vi är stolta över att vara nordiska och värdesätter närproducerade produkter och material. Vårt uppdrag är att utmana akustikens värld och skapa innovativa ljudmiljöer. Med vårt nordiska arv är vi experter på att skapa enkla, eleganta lösningar skräddarsydda efter våra kunders krav och designönskemål. Rumsakustik påverkar oss människor på många olika sätt. På Parafon arbetar vi varje dag för att ge våra kunder rätt förutsättningar för att skapa utrymmen där människor trivs och mår bra. Vi använder stenull vid tillverkning av ljuddämpare. Stenull är ett naturligt hållbart och obrännbart material, varför vi uppfyller den nordiska marknadens höga krav på brandsäkerhet, hållbarhet och design. Att skapa inredning ska enligt vår mening vara enkelt, flexibelt och samtidigt tilltalande för ögat och örat. Vacker, elegant design och bra ljudförhållanden främjar en hälsosammare inomhusmiljö för oss människor. Vi skapar dessa förutsättningar för våra kunder med stort fokus på hållbar utveckling och säkerhet. Det är så vi, Parafon, vill främja ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet som gynnar både företag och människor.