Rockfon System Eclipse Island

Idealisk lösning i rum där nedpendlade undertak inte passar av tekniska eller estetiska skäl

Beställ Offert:

Skicka in storleken och genomföringarna på ert projekt och vi återkommer med paket åt er.

Brand

Perfekt lösning för förbättrad rumsakustik
Finns i olika färger och former
Snabbt och enkelt montage
Rockfon System Eclipse Island är en ramlös akustisk undertakslösning i flera geometriska former. Den synliga sidan av Rockfon Eclipse har en målad minimalistisk A-kant och är belagd med en slät, helmatt, extravit målad fleece med antistatiska egenskaper som förlänger produkternas livslängd. Om man vill lägga till färger i projektet kan man välja Rockfon Eclipse Colour som finns i en rad standardfärger*, eller Rockfon Eclipse Color-all Special där färgen skräddarsys i exakt rätt färg och nyans som passar i projektet. Skivans baksida är belagd med en vit akustisk fleece.
Rockfon Eclipse kan bl.a. monteras direkt i bjälklaget, i ett T24 bärverkssystem eller i ett gipsundertak. Genom att använda specialdesignade tillbehör kan systemet också monteras dikt an mot själva bjälklaget. Rockfon Eclipse Rektangulär 2360 har två vita aluminiumprofiler integrerade på baksidan som ger extra stabilitet under montaget.
Detta akustiska ö-system är idealiskt i rum och byggnader där användning av traditionella nedpendlade undertak inte är tekniskt eller estetiskt möjligt (t.ex. om termisk massa principen är inräknad i byggnadens design). Det är en bra och flexibel lösning som förbättrar akustiken i befintliga byggnader.
Tillbehören till Rockfon System Eclipse Island skall inte användas utomhus eller i simhallar p.g.a. risken för korrosion. Dessutom bör inte Rockfon System Eclipse Island användas på platser med risk för vindbelastningar.
Rockfon rekommenderar inte att Eclipse öarna monteras kant i kant. De bör monteras med ett min. avstånd på 4 mm mellan skivorna.
*Samtliga standardfärger finns i Rockfon Eclipse Colour datablad.

Designlösning med akustikputs som ger ett helt skarvfritt resultat. Akustikputs kan användas såväl innertak som väggar. Den innovativa monolitiska ytan, erhålls när akustikputs appliceras på en stenullsskiva, ger akustisk komfort med utmärkt brandmotstånd. Två olika akustikputs med olika utseende varav en kan beställas i flera färger.