Parafon Exclusive

Parafon Exclusive är en exklusiv ljudabsorbent med stora variationsmöjligheter för undertak med högt ställda estetiska krav. Med en yta av högklassig infärgad glasfiberfilt, med hög ljusreflektion och lågt glanstal, lämpar den sig väl i alla interiöra miljöer och även för lösningar med indirekt belysning.

Beställ Offert:

Skicka in storleken och genomföringarna på ert projekt och vi återkommer med paket åt er.

Brand

Användningsområden

, , , , ,

Färg

Vit

Modulstorlek (mm)

1200×600, 600-1800, 600-2400, 600×600

Ljudabsorptions Klass

A

Tjocklek

18-50mm

Parafon Exclusive levereras i flera olika format och kantutformningar för installation i nedpendlat bärverk eller för direktmontage. Parafon Exclusive har högsta brandklass, A2,s1-d0 enligt EN 13501-1 och har en kärna av obrännbar stenull som håller sig formstabil även vid mycket höga temperaturer i händelse av brand.

 

Med Parafon Exclusive Step kan du skapa unika interiörer där undertaket inte bara är en neutral bas utan får bidra till inredningen. Parafon Exclusive Step är ett exklusivt koncept med kritvita takskivor och täckmålade vita kanter. Plattorna finns i tre olika tjocklekar i det mest populära formatet 600×600 mm.

Parafon Exclusive Step monteras i nedpendlat bärverk där plattornas olika nedhäng skapar olika nivåer. Detta kan uttnyttjas för att skapa mönster och ger många variationsmöjligheter och med det helvita utförandet blir resultatet en elegant och exklusiv takyta.

Montering
Installeras med T24 bärverk. Kant B monteras dikt an med fästbleck eller limning.

Skötsel och underhåll
Borstning eller dammsugning med mjuk borste. Avtorkning med fuktig duk eller svamp.

Kassering och återvinning
Helt återvinningsbar stenull.

Produkten suger inte vatten kapillärt och kan användas vid 95 % relativ fuktighet och 30 ˚C, tillfälligt 100 % och 40 ˚C.

På Parafon hjälper vi kunder att skapa interiörer med utmärkt akustik, som skapar komfort för människor och enkelt kan implementeras i olika projekt. Det gör vi med hjälp av akustiska undertak och väggabsorbenter i stenull. Vi är stolta över att vara nordiska och värdesätter närproducerade produkter och material. Vårt uppdrag är att utmana akustikens värld och skapa innovativa ljudmiljöer. Med vårt nordiska arv är vi experter på att skapa enkla, eleganta lösningar skräddarsydda efter våra kunders krav och designönskemål. Rumsakustik påverkar oss människor på många olika sätt. På Parafon arbetar vi varje dag för att ge våra kunder rätt förutsättningar för att skapa utrymmen där människor trivs och mår bra. Vi använder stenull vid tillverkning av ljuddämpare. Stenull är ett naturligt hållbart och obrännbart material, varför vi uppfyller den nordiska marknadens höga krav på brandsäkerhet, hållbarhet och design. Att skapa inredning ska enligt vår mening vara enkelt, flexibelt och samtidigt tilltalande för ögat och örat. Vacker, elegant design och bra ljudförhållanden främjar en hälsosammare inomhusmiljö för oss människor. Vi skapar dessa förutsättningar för våra kunder med stort fokus på hållbar utveckling och säkerhet. Det är så vi, Parafon, vill främja ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet som gynnar både företag och människor.