Parafon Devil’s Glue

Parafon Devil´s Glue är ett lim för montage av ljudabsorberande akustikundertak av mineralull.

Limmet har mycket bra vidhäftning och är avsett för inomhusbruk på ytor som gips, betong, cellbetong, fiberbetong, gipsskivor, trämaterial (t.ex. spånskivor)
och styvskum av polyuretan.

Rekommenderas inte för utrymmen som är konstant våta eller har permanent hög luftfuktighet.

Beställ Offert:

Skicka in storleken och genomföringarna på ert projekt och vi återkommer med paket åt er.

Brand

Förberedelser

Se till att appliceringsytorna är rena och fria från damm, fett eller olja. Ytorna bör inte vara fuktiga.
Produkten torkar genom vattenavdunstning, så ytan måste vara porös för att säkerställa en bra vidhäftning, men den får inte vara vattenlöslig.

Montering

Dosera Devil ́s Glue direkt från hinken med en tandad spackelspade (8-10 mm mellanrum och djup).
Påför limmet fläckvis (ca. 10×10 cm stora) jämnt fördelade på baksidan av akustikskivan.
Fixera skivan varsamt men ordentligt med en lätt vridning för att säkerställa vidhäftning och skjut den sedan på plats.
Ta bort ev. lim från ytan omedelbart med en fuktig svamp.
Se till att montera plattan inom 10 minuter efter att limmet har applicerats. Extra stöd för plattan behövs normalt inte.

Förbrukning: 0,2-0,4 l / m2
Om underlaget är mycket ojämnt eller tunga skivor monteras kan ytterligare lim och fixeringsstöd krävas.

På Parafon hjälper vi kunder att skapa interiörer med utmärkt akustik, som skapar komfort för människor och enkelt kan implementeras i olika projekt. Det gör vi med hjälp av akustiska undertak och väggabsorbenter i stenull. Vi är stolta över att vara nordiska och värdesätter närproducerade produkter och material. Vårt uppdrag är att utmana akustikens värld och skapa innovativa ljudmiljöer. Med vårt nordiska arv är vi experter på att skapa enkla, eleganta lösningar skräddarsydda efter våra kunders krav och designönskemål. Rumsakustik påverkar oss människor på många olika sätt. På Parafon arbetar vi varje dag för att ge våra kunder rätt förutsättningar för att skapa utrymmen där människor trivs och mår bra. Vi använder stenull vid tillverkning av ljuddämpare. Stenull är ett naturligt hållbart och obrännbart material, varför vi uppfyller den nordiska marknadens höga krav på brandsäkerhet, hållbarhet och design. Att skapa inredning ska enligt vår mening vara enkelt, flexibelt och samtidigt tilltalande för ögat och örat. Vacker, elegant design och bra ljudförhållanden främjar en hälsosammare inomhusmiljö för oss människor. Vi skapar dessa förutsättningar för våra kunder med stort fokus på hållbar utveckling och säkerhet. Det är så vi, Parafon, vill främja ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet som gynnar både företag och människor.