Duschdörrar och Duschväggar

Skjutbara duschdörrar kan vara bra för att spara utrymme i små badrum eftersom de skapar en smal och kompakt duschvägg. Du kan till och med få skjutdörrar som kan användas med böjda duschkabiner, så det spelar ingen roll vilken form av skåp du har.

Skjutdörrar är ett annat bra alternativ för små badrum eftersom de inte behöver något extra utrymme. De öppnas inte utåt så du behöver inte oroa dig för att förlora något utrymme.

Om du har ett gästtoalett skulle en skjutdörr vara idealisk eftersom dessa badrum tenderar att vara mindre än huvudbadrummet.

Enda nackdelen är att de kan ha ett mindre utrymme för att komma in i duschväggen. Men gästbadrum används vanligtvis inte lika mycket som huvudbadrum, så detta är vanligtvis inte ett problem.

Det går att klara sig helt utan duschväggsdörr. Om du skapar ett helt våtrum i ditt badrum kan du installera ditt duschmunstycke var som helst och inte oroa dig för att ha en duschvägg.

En annan fördel med ett våtrum är att du inte behöver skydda resten av rummet från vatten. Om inget av alternativen för duschkabindörren ovan tilltalar dig, överväg alternativet att installera ett våtrum.

Ett våtrum kan också vara otroligt snyggt, plus att de är fantastiska om du eller en annan hushållsmedlem lider av rörelseproblem, eftersom det inte finns någon dusch att kliva in i och ingen risk att ramla.

De har också förmågan att tillföra en riktig wow-faktor till ditt hem, vilket ger ett naturligt och stilrent utseende. Det är något befriande med ett våtrum också, du kommer inte att vara begränsad till ett separat slutet område och du behöver inte oroa dig för för mycket stänk.