Måttanpassande speglar till ert byggprojekt

Leverans av speglar och glas till badrum med olika mått och preferensers

-Produktion, leverans, installation, monteringSkärning, polering, slipning, borrning, svetsning
-Fasett, film, limning av skyddsfilm, inramning
-Möjlighet att göra dubbelglasade enheter
-Möjlighet att kombinera med LED belysnings

Beställ Offert:

Skicka in storleken och genomföringarna på ert projekt och vi återkommer med paket åt er.

För oss är speglar ett grundläggande groomingshjälpmedel, men det är inte den enda fördelen de ger. Det fungerar också som viktiga dekorationsverktyg som förvandlar utrymmen och ger en känsla av öppenhet. Du kan ställa in ett livligt och glatt humör i vilket rum som helst med hjälp av speglar dekorerade smakfullt.

Vetenskapen bakom spegelglas

Speglar är inget annat än klara glasrutor metalliskt belagda på ena sidan med antingen aluminium eller silver som gör dem reflekterande. Denna process kallas silvering. Metallbeläggningen appliceras vanligtvis i flera lager på en flottörglasruta. Tillverkningsprocessen för spegelglas börjar med att jämna ut och platta ut glasets yta innan metallbeläggningar med enhetlig tjocklek appliceras på insidan av ytan. Dessa beläggningar måste appliceras mycket noggrant, för om till och med ett lager av beläggningen blir tjockare än resten, kommer spegeln antingen att få dig att se fetare eller tunnare ut eller sträckas ut. Om silverfärgningen är för tunn kommer du att kunna se igenom till andra sidan spegeln. Så här tillverkas ensidiga speglar.

Typer av speglar

Speglar är ett prisvärt sätt att förbättra skönheten i vilket utrymme som helst. De lyser upp alla rum de placeras inuti. Spegelglas finns lätt i tre huvudtyper. De listas nedan för din snabbreferens –

Planspeglar -Dessa är de vanligaste platta speglarna som reflekterar ett objekt eller en person som ligger framför dem i normala proportioner och omvänd från vänster till höger. Planspeglar används av oss alla dagligen i våra sovrum, badrum, vardagsrum etc.

Konvexa speglar – Dessa speglar är sfäriska och buktar ut något, vilket snedvrider bilden som placeras framför dem genom att få den att se mindre ut. Konvexa speglar används i solglasögon, teleskop, vägar med blinda kurvor etc.

Konkava speglar – Dessa speglar är också sfäriska, men till skillnad från konvexa speglar böjer de sig inåt som en sked. Konvexa speglar får en bild att se större ut och finns vanligtvis i smink- och rakspeglar etc.

Varierade spegelglasapplikationer

Spegel- eller spegelglas har en mängd applikationer och de är inte alla estetiska. Låt oss titta på hur speglar i olika former, storlekar, tjocklek och ljusstyrka har olika tillämpningar –

Dekorativa applikationer

Klara speglar reflekterar mycket ljus, i den utsträckning att visuellt fördubbla storleken på ett rum. Detta är en stor fördel för människor som bor i metropoler med begränsade kvadratmeter. Du kan placera ett par speglar i full längd på väggarna i din trånga korridor. Speglar fungerar också vackert som en masthuvud bakom din säng, i motsats till att sätta upp målningar som inte gör något för att öppna utrymme. Du kan själv utföra ett litet experiment med speglar för att mäta dess inverkan. Placera ett par golvlånga speglar vid ingången och andra viktiga hörn av ditt hem och se utrymmet förvandlas.

Säkerhetstillämpningar

Otaliga liv görs säkrare och mer funktionella med hjälp av back- och sidospeglar som används i bilar och tvåhjulingar som skyddar förare, ryttare och passagerare från olyckor. Säkerhetspersonal använder speglar för att övervaka svåråtkomliga områden på en parkeringsplats eller garage. En annan säkerhetsapplikation av spegelglas är i form av linser i dina parasoller som skyddar dig mot näthinneskador när du kliver ut i solen.

Textila applikationer

Modedesigners och merchandisers använder speglar för att mäta sina mönster från alla vinklar samtidigt. Detta hjälper dem att bedöma plaggets praktiska och totala inverkan. Alla klädhandlare fäster trevägsspeglar i testrum så att kunderna exakt kan utvärdera hur bra ett klädesplagg passar dem. Små spegelbitar sys också i kläder för att ge det en mer etnisk dragningskraft. Speglar skärs i olika former och fastnar på kjolar, toppar, klänningar etc. och är mycket populära bland köpare.

Vetenskapliga tillämpningar

Speglar och linser i kombination används i förstoringsteknik. Till exempel kräver alla teleskop som används för att studera himlakroppar eller hålla ett öga på nya arter av fåglar och djur högkvalitativa speglar för att fungera tillsammans. Speglar hjälper forskare att utvärdera och undersöka föremål som ligger på ett stort avstånd och inte är synliga för blotta ögat.

Slutsatsen

Oavsett vad dina estetiska eller vetenskapliga mål kan vara, kommer spegelglas säkert att hitta en applikation inom dem. Speglar av hög kvalitet, speciellt tillverkade av ledande glastillverkare som AIS Glass, har kopparfria beläggningar, är korrosionsbeständiga och är miljövänliga. Vi erbjuder även tonade speglar som har hög optisk klarhet och finns i flera färger, storlekar och tjocklekar. Vårt team av professionellt utbildade experter är utrustade för att ge dig end-to-end-lösningar med snabb handläggningstid. Så hör av dig till oss idag!