Akustisk linoleum

Forbo akustiska linoleumgolv kombinerar de naturliga egenskaperna hos Marmoleumgolv med ökad ljuddämpning. Vi erbjuder Marmoleum Acoustic (14dB) och Marmoleum Decibel (18dB). Även ett Corkment-underlag kan användas i kombination med vanligt Marmoleum för att uppnå en stegljudsreduktion på minst 14dB.

För skolor skapar korrekt akustisk prestanda en lugn atmosfär (även om barn springer i korridorerna) för att hjälpa barn att lära sig. På kontor minskar det stress och aggressivitet. Och för sjukhus och äldreboenden hjälper fridfullare miljöer människor att återhämta sig – även om sjukvårdspersonalen är aktiv och bullrig. Det bästa sättet att minska ljudet är vid källan. Det är därför akustikgolv är nyckeln när det gäller att minska buller i byggnader.

Forbo Flooring är specialist på akustikgolv. Forbo har mer än 32 års erfarenhet och specifik branschkunskap som gör att vi kan leverera klassens bästa akustiska golv för varje applikation.

Beställ Offert:

Skicka in storleken och genomföringarna på ert projekt och vi återkommer med paket åt er.

Brand

Färg

Flerfärgad, Gul, Orange, Röd, Trä, Grå, Vit, Ljusgrå, Svart, Beige, Blå, Brun, Gold, Grön, Rosa, Silver

Ljud genereras av nästan all vardaglig aktivitet. Stötljud genereras av trafik som kommer i kontakt med golvytan. Det är därför också det huvudsakliga området där en golvbeläggning kan påverka akustisk prestanda.

Stötljud som görs på golvet i 1 rum överförs genom golvet till rummen under. För att mäta den stegljudsreduktion som en golvbeläggning uppnår genereras stegljud med en hammarmaskin direkt på betongbjälklaget i ett emissionsrum och ljudnivån (S1) registreras i mottagningsrummet nedan. Golvbeläggningen läggs sedan på betongplattan, samma slagljud görs på golvbeläggningen och den nya ljudnivån (S2) registreras. Stegljudsreduktionen (EN ISO 717-2) är skillnaden, mätt i decibel, mellan de 2 ljudnivåerna som registrerats.

Stegljudsreduktionen av Forbos akustiska projekt vinyl- och linoleumgolv varierar från 14 till 19dB.

Om Forbo Flooring Systems Forbo Flooring Systems är en global aktör på golvmarknaden och erbjuder golvbeläggningar av framförallt linoleum, vinyl och textil. Företaget ingår i den schweiziska Forbo-koncernen och har filialer i 36 länder. Med en marknadsandel på över 65 % är vi världsledande inom linoleum. För mer information om koncernens struktur, styrelse och nyckeltal hänvisar vi till Forbo-koncernens hemsida.